BAG conversie gereed voor 2018!

Geschreven door: Annemarije Mellema-Verkaik op 2 februari 2018

De BAG conversiesoftware die wij sinds 2011 leveren hebben wij geschikt gemaakt voor de laatste BAG extracten van 2018. De recente herindelingen zijn verwerkt zodat een juiste selectie van gemeenten en conversie mogelijk is. Naast deze wijziging, die we begin van elk kalenderjaar doorvoeren, hebben we nog een aantal interessante vernieuwingen deze keer!

Uiterlijk

Het meest in het oog springend is het gewijzigde uiterlijk van de tool. We vonden het tijd om deze op te frissen. Ook in de broncode is het een en ander verbeterd en bijgetrokken op basis van nieuwe inzichten. Zo is bijvoorbeeld een begin gemaakt om de verwerking waar mogelijk parallel uit te voeren voor een nog hogere snelheid.

Ook hebben we een extra stap in de verwerking toegevoegd waarmee gemakkelijk (en bovendien gratis voor alle gebruikers, ook niet-overheden) een landelijk BAG extract kan worden gedownload via INSPIRE adressen. Wel zo gemakkelijk om dit direct vanuit de tool te kunnen raadplegen en benaderen.

Uitvoer formaten

We zijn verheugd om te melden dat de PostGIS uitvoer voortaan vrij beschikbaar is in onze tool! Zelf maken we veel gebruik van PostGIS in onze projecten en hiermee willen we het gebruik van PostGIS ook bij andere organisaties stimuleren en via deze weg ook iets aan de PostGIS community teruggeven.

Naast PostGIS hebben we ook een Excel uitvoer gebouwd waarmee een adreslijst geëxporteerd kan worden! De lijst is gebaseerd op de nummeraanduiding en aangevuld met diverse gegevens van de andere objecten. Uiteraard blijft de export naar ESRI Shape File onveranderd aanwezig.

 

De tool is hier te downloaden, wij vinden het altijd leuk om feedback te ontvangen en te vernemen in welke processen en projecten onze tool van nut is! Stuur daarvoor een mail naar r.mulder@geon.nl of een van onze collega’s.

 

Geon op Twitter