Bijenhotels bij Geon

Geschreven door: Annemarije Mellema-Verkaik op 12 juli 2019

Geon is al enige tijd betrokken bij de ontwikkeling van een Bijenapp door de Agrarische Natuurvereniging Oost-Groningen (ANOG).   Deze app draagt bij aan de verbetering van de leefomstandigheden van bijen.

De app wil in kaart brengen hoe bij-vriendelijk jouw omgeving is, en bovenal, hoe kan dit nóg bij-vriendelijker? Dit vanuit het gezichtspunt van bijvoorbeeld boeren, burgers en beleidsmedewerkers.
Geon wil ook graag bijdragen aan een bij-vriendelijke leefomgeving. Daarom heeft iedere werknemer een bijenhotel gekregen en staan (of hangen) deze inmiddels in onze tuinen.

Deze prachtige hotels zijn gemaakt door Hof van Arcadia.
Hof van Arcadia is een bedrijf over “Zorg in het Groen”. Een zorgkwekerij op de Fries/ Groningse grens, vlakbij Opende. Deze organisatie richt zich met name op mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Bij de deelnemers is sprake van een tijdelijk of blijvende beperking in het functioneren in de maatschappij. Hof van Arcadia staat hierbij niet stil bij de beperkingen maar zoekt naar ontwikkelingsmogelijkheden.

Wij zijn erg blij dat zij deze prachtige bijenhotels voor ons gemaakt hebben. Bedankt!

 

 

Geon op Twitter

  • GIS Specialist: Wil jij in staat zijn om geo-data gestructureerd op te slaan, te beheren, te bevragen en te visuali… https://t.co/OYBWJMlp8v24-01-2020 11:13:07
  • Waterveiligheid in beeld! Primaire waterkeringen zijn essentieel voor onze waterveiligheid. Deze moeten op orde zi… https://t.co/xAW7acH7ot30-08-2019 11:56:44
  • @AgBlanken Wij, van Geon, adviseren jou een: https://t.co/K3PbxFXaQZ30-08-2019 11:50:48