image/svg+xml
image/svg+xml
Haal het beste uit geo

Datamanagement

Data is in alle soorten en maten en grote hoeveelheden beschikbaar. Big data, Linked open data, Inspire. Als je de ontwikkelingen volgt, lijkt het erop dat in hoog tempo steeds meer data op een makkelijke manier beschikbaar komt en klaar is voor gebruik. Des te groter de uitdaging om deze al deze data slim te combineren met uw eigen data en daaruit informatie te halen waarmee u uw doelen kunt realiseren. Door visualisaties en slimme analyses laten wij uw data spreken. Daarnaast helpen wij om uw datakwaliteit te borgen door de organisatie en processen rond uw data vorm te geven. Hierdoor bent u er op ieder moment van verzekerd dat u beslissingen zijn gebaseerd op de juiste data!

Overheidsdata

Overheden zijn zowel producent van data als gebruiker. Het bedrijfsleven ziet dat de overheid allerlei gegevens verzamelt die ook voor hen meer dan interessant zijn. Denk alleen maar aan de adresgegevens met hoge kwaliteit die gemeenten bijhouden en die landelijk af te nemen zijn, zonder kosten. Door data van verschillende partijen te combineren ontstaan er tal van nieuwe mogelijkheden. Dit ervaren wij bijvoorbeeld in het sociaal domein en bij verschillende mobiliteitsvraagstukken. GIS heeft bovendien de unieke eigenschap dat data verbonden wordt met locatie. Door de ruimtelijke component in uw data te brengen ziet u ineens patronen die u voorheen niet zag. Dat is de ‘kracht van de kaart’!

Meer mogelijkheden, maar ook meer afspraken

Om het gebruik van een organisatieoverstijgende datavoorziening in goede banen te leiden zijn goede onderlinge afspraken nodig. Standaarden spelen daarin een belangrijke rol. Geon heeft alle kennis en ervaring in huis om u te helpen bij het standaardiseren en organiseren van uw datastromen. Samen met onze klanten hebben wij verschillende best-practices ontwikkeld en toegepast. Wij kunnen u helpen bij het gebruiken, uitwisselen en beheren van data. Of het nu gaat om de operationele, de strategische, de organisatorische of de bestuurlijke aspecten. Wij gaan er graag met u over in gesprek!