Geo Mapping in Ghana

Geschreven door: Annemarije Mellema-Verkaik op 28 september 2018

Op 21 september is een kleine groep verkenners, waaronder onze collega Quinten en stagiaire Derek, afgereisd naar Ghana.

In Ghana bezoeken zij verschillende projecten om te bepalen waar geo-informatie hulp kan bieden op het land. Er wordt bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan de Green Gold company. Zij bezitten een groot stuk land waarvan nog niet duidelijk is wat de percelen en grenzen zijn en hoe de gesteldheid van de grond is. Ze verkennen terrein dat zelfs de lokale bevolking niet kent en ‘banjeren’ daarbij letterlijk het veld door, met de kaplaarzen aan de voeten en een fles water in de rugtas. Met hun gps-apparaatjes in de hand leggen ze de tracks vast.
In Nederland zitten we veelal achter onze computer en ‘mappen’ we vanuit de lucht maar hier ronden ze alle perceeltjes bouwland tussen de bush en brengen het zo in kaart. Derek en Quinten zijn al eind gekomen van het in kaart brengen van het noordelijke deel van het terrein van de oude staatsboerderij, maar er kwam zware regenval aan, zijn ze doorweekt teruggekomen…..

Meer lezen over de reis door Ghana klik hier.

Deze reis is een eerste verkenning.  Na afloop wordt bepaald waar grote behoefte aan is zodat dit hier vervolg aan kan worden gegeven.

 

 

 

Geon op Twitter