image/svg+xml
image/svg+xml
meer doen met geo-data

De ruimtelijke kijk op uw proces

Beter benutten van geo-informatie in uw beleidsproces door toepassing en hergebruik van de nieuwe digitale basiskaart voor de overheid”
Op 1 juli 2017 is het verplicht gebruik van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) van kracht. De BGT is eigenlijk de “Google maps” basiskaart voor de overheid en bevat actuele digitale informatie over de inrichting van de openbare ruimte in Nederland. Daarnaast is deze basiskaart bij uitstek geschikt voor het “op de kaart zetten” van uw eigen beleidsgegevens.

Kortom: hoogste tijd om te leren wat een ruimtelijke kijk op uw beleidsproces betekent.

 

Studie eigenschappen

 • Doelgroep

  Beleidsmedewerkers ruimtelijke ordening, sociaal domein, vastgoed, handhaving en toezicht, vergunningverlening.

 • Programma

  In deze workshop maakt u kennis met de mogelijkheden van digitale geografische informatie en leert u wat u moet weten over de beschikbaarheid en het gebruik van deze informatie.
  Maar nog belangrijker: aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgt u inzicht in de meerwaarde van toepassing van geo-informatie bij uw beleidsvraagstukken: De benodigde afspraken, rollen en processen die de organisatie minimaal moet regelen om het stelsel te laten werken;

  • Inzicht in spreiding: waar woont mijn doelgroep (kinderen, mannen, vrouwen, leeftijdscategorie) ten opzichte van relevante voorzieningen (speelplekken, winkels, dagbesteding etc.)?
   -> zodat ik de gewenste bereikbaarheid kan beïnvloeden.
  • Ruimtelijke analyse: staan er bomen van een bepaald overlasttype in de buurt van parkeerplaatsen, speelvoorzieningen of rioolputten?
   -> zodat ik mijn snoei- en kapbeleid hier op af kan stemmen.
  • Beweging en tijd: hoe verhoudt de bezetting en routering van het leerlingenvervoer zich ten opzichte van het WMO-vervoer in mijn gemeente over de dag/week/maand etc.?
   -> zodat ik beoordelen of slim combineren van vervoerstromen mogelijk is .

  Om echt gevoel te krijgen bij het gebruiken van de digitale kaart gaan we tijdens de workshop praktisch aan de slag met een voorbeeldproces en voorbeelddata. In overleg is het mogelijk om eigen data mee te nemen. De praktijkvoorbeelden richten

  zich op de basisprincipes van het benaderen, gebruiken en combineren van de landelijke digitale basiskaart met (eigen) procesgegevens. De workshop is uitdrukkelijk niet bedoeld om u “tooling”  bij te brengen of ingewikkelde ruimtelijke analyses eigen te maken .

   

   

 • Tijdsduur

  2 dagdelen

 • Data

  nader te bepalen

 • Locatie

  in overleg

 • Prijs

  € 300,- exclusief BTW en inclusief lunch

Eindtermen

Aan het einde van de workshop:

 • Bent u (beter) in staat te bepalen op welke wijze en in welke situaties een ruimtelijke kijk uw proces slimmer kan maken.
 • Heeft uw ervaring met de basisprincipes van het “op de kaart te zetten” van uw eigen gegevens met gebruik van de nieuwe landelijke digitale basiskaart.
 • Bent u (beter) in staat uw gebruikswensen te vertalen naar een duidelijke informatievraag aan uw specialisten uit het geo-domein.

 

Aanmelden of informatie aanvragen

Vul hieronder het formulier in en we komen er bij u op terug.