‘‘Beter benutten van geo-informatie in uw beleidsproces door toepassing en hergebruik van de nieuwe digitale basiskaart voor de overheid”
Op 1 juli 2017 is het verplicht gebruik van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) van kracht. De BGT is eigenlijk de “Google maps” basiskaart voor de overheid en bevat actuele digitale informatie over de inrichting van de openbare ruimte in Nederland. Daarnaast is deze basiskaart bij uitstek geschikt voor het “op de kaart zetten” van uw eigen beleidsgegevens.
Kortom: hoogste tijd om te leren wat een ruimtelijke kijk op uw beleidsproces betekent.
Beleidsmedewerkers ruimtelijke ordening, sociaal domein, vastgoed, handhaving en toezicht, vergunningverlening.
In deze workshop maakt u kennis met de mogelijkheden van digitale geografische informatie en leert u wat u moet weten over de beschikbaarheid en het gebruik van deze informatie.
Maar nog belangrijker: aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgt u inzicht in de meerwaarde van toepassing van geo-informatie bij uw beleidsvraagstukken: De benodigde afspraken, rollen en processen die de organisatie minimaal moet regelen om het stelsel te laten werken;
Om echt gevoel te krijgen bij het gebruiken van de digitale kaart gaan we tijdens de workshop praktisch aan de slag met een voorbeeldproces en voorbeelddata. In overleg is het mogelijk om eigen data mee te nemen. De praktijkvoorbeelden richten
zich op de basisprincipes van het benaderen, gebruiken en combineren van de landelijke digitale basiskaart met (eigen) procesgegevens. De workshop is uitdrukkelijk niet bedoeld om u “tooling” bij te brengen of ingewikkelde ruimtelijke analyses eigen te maken .
2 dagdelen
nader te bepalen
in overleg
€ 300,- exclusief BTW en inclusief lunch
Aan het einde van de workshop: