image/svg+xml
image/svg+xml
Haal het beste uit geo

Geoners zijn actieve buiten mensen. Dus toen Niko Winkel Geon vertelde over zijn fietstocht werd meteen onze enthousiasme gewekt.

In het voorjaar van 2020 stond de fietstocht van Niko Winkel richting Rome gepland. In april werd al snel duidelijk dat door het coronavirus en de geldende lockdown in Italië, er een streep door moest. Ontzettend jammer, maar Niko pakte zijn idee op van een jaar of 10 geleden: fietsen langs de Nederlandse grens. Een prachtige tocht met veel belevenissen en verhalen.

Zoveel dat Niko na het fietsen van zijn tocht is gaan schrijven over de grensbeleving.  De tocht en al die verhalen moeten meer mensen bereiken. Dan kan iedereen de prachtige route langs de grens met Duitsland en België kan fietsen en meegenieten met de verhalen. Aan Geon de eer om alles in kaart te brengen en de website vorm te geven.

De ‘Geoners’ Jetske, Niels, Raoul en Derek hebben meegewerkt aan de mooie project. En betrokken als ze zijn, hebben ze ook een deel van de tocht gefietst. 115km! Hun leuke tocht kun je terug te zien!

Op Grensfietsen vind je een routebeschrijving en GPX. De 1500 kilometer tellende route, op en over de grens, over fietspaden, over bospaden, door natuurgebieden en door boerenland, is opgedeeld in 17 etappes van rond de 80 kilometer.

Houd je van fietsen? Houd je van bijzondere plekjes, ‘weg van de snelweg‘?
Dan is de fietsroute langs de grens, de Grensfietsen.NL-route een ‘aanrader’.