Onbekend maakt onbemind: de Basisregistratie Topografie is een ten onrechte weinig gebruikte basisregistratie. De BRT kan op een zeer gedetailleerde manier ruimtelijke gegevens van de omgeving vastleggen, met meer kenmerken en classificaties dan bijvoorbeeld de BGT. De BRT is dus wat meer dan alleen een achtergrondkaartje? Zeker! De BRT is thematisch veel rijker dan de BGT. U zoekt gegevens over de ligging van crematoria, zwembaden, hotels, kunstijsbanen, maneges en nog veel meer? U vindt het in de BRT en niet in de BGT. Bomen zijn een optioneel objecttype in de BGT (vegetatieobject), maar in de BRT vindt u alle openbare bomen of bomenrijen. Een ander verschil met de BGT is dat de BGT alle particuliere terreinen als ‘erf’ afbakent, in tegenstelling tot de BRT. Dit betekent dat bijvoorbeeld grote parkeerterreinen bij kantoren niet terug te vinden zijn in de BGT maar wel in de BRT.
Om beleidsvragen te beantwoorden moet je een goed beeld hebben van het gebied waarvoor je beleid maakt. De BRT vormt een rijke bron voor extra informatie. En omdat het een basisregistratie is, is de inhoud en kwaliteit eenduidig vastgelegd. De BRT wordt gemaakt door het Kadaster en komt tot stand via een ander proces dan de BGT en de BAG. Hiermee is de BRT niet alleen bruikbaar voor beleid, maar ook geschikt om bijvoorbeeld de WOZ te controleren.
Hoe haal je precies de BRT binnen? Welke onderdelen zijn waarvoor te gebruiken in combinatie met andere basisregistraties? Daar begeleiden we u vanuit Geon graag bij!