Voor onze adviezen van geo-afdelingen is het belangrijk om te evalueren waar de afdeling nu staat wat betreft ‘geo-volwassenheid’, waar zij in de toekomst naartoe wil en welke rol een geo-team daarbij kan vervullen. Als leidraad gebruiken wij hiervoor het managementmodel van het INK (Instituut voor Nederlandse Kwaliteit), dat gebruikt wordt voor evaluatie en integrale verbetering van de bedrijfsvoering. Geon gebruikt de specialisatie van dit model (speciaal voor geo informatie) om uw organisatie naar het gewenste niveau te brengen.
Voor de onderstaande zes aandachtsgebieden bepalen we samen met u de uitgangspositie van uw organisatie en de gewenste positie. Elk aandachtgebied brengen we onder in een dimensie van ontwikkeling of plateau. Dit zijn, in volgorde van micro (samenwerking op kleine schaal) naar macro (samenwerking op grote schaal): activiteitgericht, procesgericht, organisatiegericht en ketengericht. De dimensies zijn daarmee in feite een maatstaf voor de schaal waarop in de organisatie vraag en aanbod naar geo-informatie op elkaar worden afgestemd.
Wilt u meer weten of de mogelijkheden bij Geon? Neem dan contact op! Op Geo in GEMMA kunt u meer vinden over het INK model voor geo informatie.