image/svg+xml
image/svg+xml
Haal het beste uit geo

Onze opleiding GIS specialist is vernieuwd én nu officieel erkend

Als je nu onze opleiding GIS Specialist volgt, krijg je na succesvolle afronding een officiële erkenning. In samenwerking met de HAS green academy is de opleiding onderdeel geworden van de landelijke pilot Microcredentials.

Van bestemmingsplannen tot het beheer van openbare ruimtes en het creëren van kaarten: geodata is onmisbaar geworden. Tegenwoordig is er een overvloed aan data, wat ervoor zorgt dat er ook veel vervuilde gegevens zijn. Het herkennen en onderscheiden van bruikbare en kwalitatieve data is hierom van belang. Om deze processen in goede banen te leiden hebben Geon en de HAS de opleiding GIS Specialist in een nieuw jasje gestoken.

Iedereen die interesse heeft in het GIS-vakgebied en iedere beginnende GIS-specialist heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan de opleiding. Hierbij ontvangen de deelnemers een toolbox aan technieken om efficiënt data te structureren en de waarde van de geodata optimaal te benutten. Het verhogen van de GIS-kennis resulteert in betere en snellere resultaten voor de organisatie. Daarbij worden de nieuwste technieken in de geodata tijdens de opleiding behandeld en wordt er een slag gemaakt in het overbruggen van de gebruikerskant en de technische kant. Dit zorgt ervoor dat elke deelnemer aan het einde van deze opleiding de nodige inzichten heeft om met de nieuwste data te werken en hiermee te schakelen met bijvoorbeeld leveranciers en collega’s.

Microcredential
De opleiding GIS-specialist is onderdeel van de landelijke pilot microcredentials. Hierdoor ontvangen de deelnemers na het succesvol afronden van de opleiding een officiële erkenning vanuit de HAS: de microcredential Applied Geo Information Science. Hierbij is het mogelijk om een microcredential in de vorm van een EduBadge aan te vragen. De microcredential maakt het behalen van leeruitkomsten herleidbaar en controleerbaar, omdat er landelijk geregistreerd wordt wie welke microcredential heeft behaald.

Praktische informatie
De opleiding ‘GIS-specialist’ start op donderdag 21 september 2023. Ben je nieuwsgierig geworden naar de opleiding? Vraag dan hier de brochure aan of kijk voor meer informatie op onze website.

Informatie over Geon en HAS green academy

Geon
Geon is een onafhankelijk expertisebureau voor geo-informatie. Geon helpt organisaties bij het ordenen, beheren, en toepassen van ruimtelijke informatie. Of het nu gaat om technische, inhoudelijke of organisatiekundige vragen, je bent bij Geon aan het juiste adres. Geon benadert vraagstukken vanuit vier windrichtingen voor een succesvol resultaat: data, applicaties, processen en organisatie.

HAS green academy
HAS green academy is hét opleidings- en expertisecentrum van Zuid-Nederland in de sector agro, food en leefomgeving. HAS green academy richt zich naast het hbo bachelor aanbod ook op de markt van zakelijke dienstverlening, via onderzoek, consultancy, opleiding en training voor Agro, Food en Leefomgeving.